Удосконалення освітньої галузі

 

«Інноваційний прорив»  – проєкт Асоціація міст України

11 червня 2021 року відділом освіти, культури, молоді та  спорту Вашківецької міської ради та КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників»  проведено  нараду  на тему: «Удосконалення освітньої галузі. «Інноваційний прорив»  – проєкт Асоціація міст України» для вчителів початкових класів  закладів загальної середньої освіти Вашківецької міської ради щодо участі у Всеукраїнському проєкті з подолання цифрової освітньої нерівності педагогів в Україні,  ініційованому Асоціацією міст України спільно з органами місцевого самоврядування.

             Лучак В.П., начальник відділу освіти наголосив на важливості участі громади в такому проєкті,  реалізація якого сприятиме підвищенню рівня надання освітніх послуг в Громаді, дозволить  впровадити навчальні та інформаційні програми та курси, освітні проєкти, спрямовані на підвищення рівня цифровізації.  Володимир Петрович ознайомив присутніх   з тим,    що уже зроблено у цьому напрямку  відділом освіти та місцевим самоврядуванням.

             Борсук О.Я., директор ЦПРПП, зазначив, що пріоритетними напрямками співпраці у 2021 році є: дошкільна освіта;  Нова Українська Школа; інклюзивна освіта; предмети природничо-математичного циклу.

             Яремчук О.Я., консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників, ознайомила з презентацією дидактичного  мультимедійного  контенту «КМ Меdia Ed Profi»,  розробленого Видавництвом «Країна мрій».

          Досвідом  роботи    щодо використання мультимедійного контенту у минулому навчальному році поділились вчителі початкових  класів  опорного закладу «Вашківецький ЗЗСО  І-ІІІ ступенів» Супрун Л.П., Василинчук І.Т. та

Єленюк О.Ю.

          Вчителі акцентували, що «KM MEDIA Ed Profi» – це раціонально використаний час уроку. Змістовний контент, художньо та естетично  виготовлений за віковими особливостями учнів, сприяє формуванню та розвитку емоційного інтелекту дитини.

         Спікери ознайомили з орієнтовним календарно-тематичним плануванням з використанням мультимедійного контенту,  розробленим відповідно до Закону України «Про освіту»,  Державного стандарту початкової освіти, Типових освітніх програм НУШ-1, НУШ-2 (за редакцією О.Я.Савченко та Р.Б.Шияна).

        За підсумками наради напрацьовано рекомендації для закладів освіти Вашківецької міської ради, визначено напрямки участі в проєкті.