16 листопада 2023 року у приміщенні ЦНАПу Вашківецької міської ради відбулося районне засідання педагогічної спільноти вчителів історії та громадянської освіти під керівництвом Поповича Олексія Васильовича, вчителя ЗЗСО I-III ст.ім.І.Бажанського. Участь у засіданні взяли вчителі історії закладів освіти Вашківецької, Вижницької, Банилівської та Берегометської громад. Тема зустрічі: "Майстерність історика. Права людини та Голодомор: викладання історії у XXI ст." 

    Як майстерно презентувати учням тему Голодомору, про методи діяльності під час уроку - пам'яті обговорили педагоги на засіданні. В останню суботу листопада українці та увесь цивілізований світ вшановують пам’ять жертв Голодомору - геноциду українського народу. Як писав Рафаель Лемкін (автор терміну «геноцид») у своїй праці «Радянський геноцид в Україні»: «Третє вістря радянської атаки було спрямоване на хліборобів - велику кількість селян-одноосібників, хранителів традицій, фольклору і музики, національної мови та літератури, національного духу України. Зброя, яку застосували проти них, є, мабуть, найстрашнішою - виморювання голодом». І це було винищення української нації, знищення української ідентичності, яке продовжується сьогодні. 

  Щира вдячність пані Liudmyla Hrynevych за можливість отримати знання на Літній школі з проблематики вивчення та дослідження Голодомору; Holodomor Research and Education Centre, Valentina Kuryliw за методичний посібник для вчителів та можливість поширювати свої знання на практиці!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.