Освітяни Буковини провели стратегічну сесію щодо цифровізації освітньої галузі в регіоні

🛜 7 березня в Чернівцях відбувся обласний форум «Стратегічна сесія цифровізації освітньої галузі Буковини». У Культурно-мистецькому центрі імені І.Миколайчука для участі зібралися голови територіальних громад, начальники управлінь у сфері освіти, директори шкіл з усієї області. Також долучилися і представники Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.
🛜 Захід було організовано в партнерстві Чернівецької обласної військової адміністрації, Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА та освітньої інформаційної системи EDDY.
🛜 Форум пройшов під гаслом «Майструємо крила для польоту в Мрію», який містить згадку про освітній застосунок «Мрія», анонсований Президентом України Володимиром Зеленським. Запуск платформи, схожої до системи «Дія», заплановано на 2024 рік.
🛜 Під час заходу детально обговорили особливості роботи АІКОМ («Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту») – електронної системи управління освітою, що забезпечує цифровізацію документообігу в школах. Також на прикладі платформи EDDY було продемонстровано переваги підключення в закладах освіти інформаційної освітньої системи, зокрема представлено досвід роботи з цієї системою в школах Кіровоградщини.
🛜 Очільниця Департаменту освіти і науки Чернівецької ОВА Оксана Сакрієр проаналізувала стан цифровізації освіти на Буковині: забезпечення інтернет-доступу в освітніх закладах, використання електронних журналів, щоденників, роботу з освітніми інформаційними системами.
🛜 Принагідно було вручено відзнаки громадам і школам Чернівецької області, які досягають успіху у процесі цифровізації освіти.
🛜 Окрім цього, учасникам форуму презентували дорожню карту цифрової трансформації освітньої галузі та запросили до її втілення. Було відзначено, що цифровізація освіти гарантує якісні позитивні зміни для всіх учнів і педагогів.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.