ЗНО-2021

 З 23 по 25 березня, під час весняних канікул, відділом освіти, культури, молоді, спорту Берегометської селищної ради проведено цикл методичних онлайн-студій для педагогів математики, іноземної мови, української мови та літератури закладів освіти Берегометської селищної ради. Всього роботою студій охоплено 86 педагогів. Начальник відділу освіти – Бощук О. Д., оголосила ряд основних завдань які потрібно реалізувати освітянам до завершення навчального року, зазначивши, що одним із пріоритетних – якісна та повноцінна підготовка випускників закладів загальної середньої освіти до ЗНО-2021 в умовах дистанційного навчання.
    Головний спеціаліст відділу освіти – Бердюк Л.Д. поділилася досвідом проведення та підготовки учнів до ЗНО на уроках української мови та літератури, а також ознайомила з графіком проведення онлайн-практикумів та тренінгів для вчителів, які пропонує Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.
    "ЗНО з української мови та літератури: робота з традиційними темами й нововведеннями" – тема презентації, якою поділилася Лазорик В.Д., вчителька української мови та літератури Долішньошепітського ЗЗСО-ЗДО.
    Кафедра вчителів іноземної мови обговорили нові умови проведення ЗНО у 2021р. – детальну доповідь підготувала Андрійчук Т. В., вчителька іноземної мови Лукавецького ЗЗСО. Крім того, Кочерган О. І., яка виступає в ролі агента змін,  вчителька англійської мови Мигівського ЗЗСО, виступила на тему «Імплементація "Ключових умінь ХХІ ст." на уроках англійської мови у молодшій школі та їх інтеграція у середній та старшій школі». Варто пригадати, що Мигівський ЗЗСО зробив перший крок в районі, у рамках впровадження Нової української школи та пілотує новий державний стандарт початкової освіти. Сьогодні,  в умовах переходу до нових освітніх стандартів здійснюється підготовка до запуску Нової української школи у базовій школі, тому дуже важливо опиратися на гармонійну співпрацю всіх ланок освіти.
    Цікаво та змістовно працювали вчителі математичного циклу. Руснак К.С., вчителька математики Лопушнянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №4 підготувала інформацію, щодо характеристики сертифікаційних робіт з математики. З власного досвіду поділилася принципами підготовки до ЗНО з математики вчителька Берегометського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2Лупу Л. М.
  У роботі методичних онлайн-студій взяли участь працівники КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Вижницької міської ради» та виступили на тему: «Індивідуальний освітній маршрут педагога», адже навчання протягом життя – один із ключових принципів педагогів, який дозволяє приймати виклики і бути успішним в освітньому середовищі. Під час презентації Центру, запросили всіх педагогів до співпраці зазначивши, що працюють під гаслом «Ми допомагаємо, а не контролюємо! Ми обмінюємося ідеями, вчимося один в одного та працюємо на Ваші запити!».