Урок мужності до Дня захисників і захисниць Украї́ни

 

Напередодні відзначення Дня захисників і захисниць Україїни у приміщенні Центру професійного розвитку педагогічних працівників Вижницької міської ради відбувся онлайн-урок мужності під гаслом «Я українець, патріот, громадянин!».

Ініціатором проведення заходу було Вижницьке районне управління Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка. Головною метою уроку було поглибити знання учнів про захисників України минувшини та сучасності, приділити увагу питанню формування національно-патріотичної та моральної відповідальності.

 До онлайн уроку під'єдналися учні 10-11 класів Вижницької, Берегометської, Банилівської, та Вашківецької територіальних громад.

Голова районного управління ВУТ «Просвіта» - Никифоряк Дмитро Михайлович, зазначив, що сьогодні ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності  людям , які захищали Соборність  і незалежність України в 20 столітті  і продовжують її відстоювати   в 21 столітті. Дякуємо за подвиг і вірність Україні  військовим Національної Гвардії  та Збройних сил України, і зокрема батькам наших учнів,котрі були і є учасникам неоголошеної війни на сході України.

Своїм досвідом боротьби з державою-агресором поділився учасник АТО, військово-службовець, голова районної організації учасників АТО Вижницького району -  Герецун Юрій Іванович,   та зазначив, що його син вступив до Львівської академії сухопутніх військ, щоб теж мати змогу стати на захист своєї Батьківщини.

Вчитель предмету «Захист України», учасник бойових дій на сході України – Ковалюк Петро Михайлович, поділився досвідом роботи з учнівською молоддю щодо виховання національної свідомості та розповів про здобутки учнів Вижницького ЗЗСО ім.Ю.Федьковича на Всеукраїнській дитячо-юнацькій, військово-патріотичній грі «Сокіл (Джура)».

Директор ЦПРПП – Борсук Олексій Ярославович, розповів учасникам уроку-мужності про профорієнтаційну роботу та зазначив, що 14 жовтня визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії.