Теоретико-практичне засідання професійних спільнот вчителів фізичної культури Банилівської сільської територіальної громади та Берегометської селищної територіальної громади

   
 Застосування теоретичних знань на практиці – це постійний атрибут при викладанні фізичної культури в закладах загальної середньої освіти.    

          Саме з такої тематики 15 червня 2022 року на базі Бережницького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів - закладу дошкільної освіти  Банилівської сільської ради проведено теоретико-практичне засідання професійних спільнот вчителів фізичної культури Банилівської сільської територіальної громади та Берегометської селищної територіальної громади

         На початку засідання проведено змагання з волейболу серед учнів закладів загальної середньої освіти Банилівської сільської ради. Незважаючи на тривале дистанційне навчання, учні продемонстрували високий рівень підготовки та загального фізичного розвитку.

         Перед початком заходу хвилиною мовчання вшановано пам’ять всіх загиблих захисників України.

         Голова Банилівської сільської ради Соломко Василь Дмитрович побажав учням та вчителям вдало розпочати 2022-2023 навчальний рік в офлайн режимі. Відзначив, що людина не може реалізувати свій інтелектуальний потенціал без занять фізичною культурою та спортом. В кінці змагань нагородив учасників змагань, вручив вчителям фізичної культури спільні грамоти відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради та Вижницької районної організації профспілки працівників освіти і науки.

         Андрич Михайло Георгійович, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради відзначив складність роботи вчителів фізичної культури в умовах карантину та  воєнного стану, розповів про плани розвитку освіти громади в новому навчальному році.

         Голова Вижницького районного комітету профспілки працівників освіти і науки Борсук Ярослав Семенович розповів про діяльність профспілки освітян щодо захисту трудових прав освітян та заходів щодо їх оздоровлення.

         Головний спеціаліст  відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Банилівської сільської ради Ковдриш Володимир Федорович виступив з детальним аналізом результатів участі учнів в обласній гімназіаді та стану викладання фізичної культури в закладах освіти.

         Голова професійної спільноти вчителів фізичної культури Берегометської селищної ради  Бевз Сергій Миколайович поділився досвідом роботи в умовах реформи “Нова українська школа” в 5 класах, оскільки Опорний заклад “Мигівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів-заклад дошкільної освіти” Берегометської селищної ради є пілотним закладом з впровадження реформи.

         Андрич Олена Михайлівна, директорка Бережницького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів - закладу дошкільної освіти  Банилівської сільської ради ознайомила учасників заходу з організацією освітнього процесу,  діяльністю педагогічного колективу в умовах дистанційного навчання, роботою з підготовки закладу до навчання в очній формі.

         Директор комунальної установи “Центр професійного розвитку педагогічних працівників Вижницької міської ради” Борсук Олексій Ярославович відзначив, що вчителі фізичної культури та спорту змогли вдало адаптуватися до викладання фізичної культури в дистанційному режимі. Розповів про проблеми та перспективи впровадження реформи “Нова українська школа” в 5 класах.