«Захист України» у 2020-2021 н.р. та завдання на 2021-2022 н.р.

     

    23 квітня 2021 року о 14.00 год. відбулася методична онлайн-студія для вчителів предмету «Захист України» на тему: «Про  стан викладання предмету «Захист України» у 2020-2021 навчальному році», яка об’єднала педагогів чотирьох територіальних громад, а саме: Вижницької міської ради, Вашківецької міської ради, Банилівської сільської ради та Берегометської селищної ради. 


Організатором заходу став центр професійного розвитку педагогічних працівників Вижницької міської ради. У роботі студії взяли участь вчителі предмету «Захист України», керівники методичних об’єднань заступників директорів з виховної роботи,   представник Вижницького районного військового комісаріату – Зварич О.І.

Зі вступним та вітальним словом виступила головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді, спорту Берегометської селищної ради – Бердюк Л.Д., яка наголосила на тому, що сьогодні, як ніколи необхідно приділити  особливу увагу формування національно-патріотичної, військової та моральної відповідальності.

В.о. начальника відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування Вижницької РДА Гринчук Г.І .  побажала всім успіхів та окреслила форми співпраці з територіальними громадами.

Ковалюк П.М., вчитель предмету «Захист України » Вижницького ЗЗСО І-ІІІ ст. ім. Ю.Федьковича поділився досвідом про порядок реєстрації куренів та розповів про формат проведення місцевих етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2021 році.

«Профорієнтаційна робота щодо відбору кандидатів для вступу на військові спеціальності вищих навчальних закладів» з таким питанням звернувся до учасників Зварич О.І.- представник Вижницького районного військового комісаріату.

Керівники методичних об’єднань вчителів предмету «Захист України»  Горопяк І.О. та Юрійчук В.Б. виступили з доповідями на тему: «Про стан викладання предмету «Захист України» у 2020-2021 навчальному році та завдання на 2021-2022 навчальний рік» , обговорили організаційні питання проведення місячника оборонно-масової роботи.